Over ons

It all starts with

The Ambiance

You are where you eat

In 1924 kochten Harrie en Trui Rooymans een horeca pand aan de Dorpsstraat
te Soerendonk, genaamd Café Rooymans.
Harrie Rooymans, met als bijbaan koperslager, kreeg met het hanteren van de
soldeerbout de bijnaam “De Bout”. In 1932 werd Café Rooymans volledig
gerenoveerd, zodat het niet alleen een café, maar ook een hotel en een
restaurant was.

In 1952 stierf Harrie waardoor Trui het gezicht werd van Café Rooymans, wat
in de volksmond “Trui” of “De Bout” ging heten. Trui, die 10 kinderen moest
voeden, zocht nieuwe inkomsten. Ze ging taxi rijden en er kwam een
benzinepomp bij het café. Later in 1986 stierf Trui Rooymans-Smets.
Greet Rooymans (de jongste dochter van Harrie en Trui) nam samen met haar
man George Glasny in 1973 De Bout over. Ze stopten met het hotel, taxi
rijden en later ook de benzinepomp waarna het bedrijf werd voortgezet onder
de naam Café Restaurant De Bout.

1952

Are just as important

Your Eyes

We all know that the way to the soul is through the eyes not the mouth.

In 1992, na een grondige opknapbeurt en het veranderen van de naam in
Brasserie de Bout, gingen Greet Rooymans en Marco Glasny (oudste zoon van
George en Greet) ermee verder. Een paar jaar later voegde ook Bas Glasny bij
hen.

Marco en Bas Glasny hebben in 2008 café “De Bout” nu uitgebreid met een
multi functionele zaal die is ingericht naar de eisen van deze tijd. Later
is er ook een zonneterras met een heerlijke lunchkaart bijgekomen.

 

 

1992

Is the best chef

Nature

We just need to listen